Jeugdleden die net lid worden van Kampenion, beginnen meestal met een beginnersbatje. Na een half jaar tot een jaar hiermee gespeeld te hebben, raden we jeugdleden aan over te stappen op een samengesteld batje. ‘Samengesteld’ wil zeggen dat je het frame en de rubbers apart van elkaar aanschaft en ‘zelf’ de rubbers op het frame plakt. Dat hoef je niet écht zelf te doen; bij Kampenion kunnen we de rubbers voor je op het frame plakken.
 
Er zijn heel veel verschillende rubbers en frames en als je die zelf uit zou moeten zoeken, zou je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer zien. Toch is het ook weer niet al te lastig; een ‘standaard’ rubber en frame zijn altijd prima om als enigszins gevorderde speler mee te beginnen nadat je het beginnersbatje ‘ontgroeid’ bent. Zo’n standaard rubber is het rubber Donic Vario of zijn ‘broer’ Donic Vario Soft. Het laatste rubber is ietsje zachter dan het eerste rubber en je trainer weet wel welk rubber het beste bij je spel past. Donic maakt ook kwalitatief goede frames die een lange tijd mee kunnen gaan. Dat is belangrijk, want je rubbers slijten sneller dan je frame. Heb je op termijn weer eens nieuwe rubbers nodig, dan hoef je dus niet opnieuw een frame aan te schaffen.
 
Hieronder wat linkjes naar de verschillende frames waar je uit kunt kiezen. Het maakt daarbij echt niet uit welke je kiest, dus kies degene die je het mooist vindt of die de mooiste prijs heeft.
 
Frames:
 
Rubbers:
 
Wij kopen de producten altijd bij Sport Europe: www.sporteurope.nl. Op bestellingen die je via Kampenion plaatst, krijg je 15% korting. Natuurlijk liggen de totaalkosten van rond de € 80,00 (inclusief korting) wel wat hoger dan die van een beginnersbatje. Maar je schaft dan wel een kwalitatief goed batje aan waarmee je een lange tijd vooruit kunt.
 
Heb je besloten om een nieuw batje aan te schaffen, dan kun je dat aangeven bij je trainer samen met je keuze voor één van de bovengenoemde vijf frames. Je batje wordt dan besteld, de rubbers worden op het frame geplakt en het batje wordt in de zaal aan je gegeven. Daarnaast ontvang je achteraf per e-mail een betaalverzoek waarmee de kosten voldaan kunnen worden.